Leaving The Circus

Met Leaving The Circus gaan The Jacquelines muzikaal een stapje verder

Na Gee Oh Gee (Sony), een verrassende plaat die gepaard ging met een grootse entrée, komen The Jacquelines in 2018 met een nieuw album voor de dag. Op Leaving The Circus tilt zangeres en componiste Iris Berardocco samen met haar band de muziek naar een nieuwe level, op zoek naar raakvlakken met andere muziekstijlen. Naast de kenmerkende swing zijn op Leaving The Circus ook invloeden te horen van blues, gospel en ragga tot Latijns-Amerikaanse en Caribische rootsmuziek. Live blijft de band garant staan voor een show waarin muzikale kwaliteit en entertainment hand in hand gaan.

The Jacquelines maakten hun entrée in het groot met Gee Oh Gee (Sony), gereleased in januari 2013. Hun muziek werd gesmaakt: vrijwel onmiddellijk was de band niet meer weg te denken uit de Vlaamse radioplaylists. Velen herinneren zich de singles Hypochondria en Gee Oh Gee met de bijhorende aanstekelijke clip. Ook andere nummers zoals Dig Me A HoleShiny Sara en Japanese Boogie doen het goed op de radio.

Vandaag maken The Jacquelines zich klaar om op de planken te gaan staan met Leaving The Circus: een tweede plaat die nóg gevarieerder en verrassender is dan de eerste.
De zeskoppige band, vooral bekend om eigen composities in retro- swingstijl, gaat nu een muzikale stap verder, op zoek naar nieuwe raakvlakken met andere stijlen. Ze hebben zichzelf als het ware opnieuw gedefinieerd, met een opener klankbeeld als resultaat. Release CD op 5 oktober 2018 (De Roma, Borgerhout).

In de nieuwe songs zijn naast swing ook invloeden uit verschillende genres te horen: van blues, gospel en ragga tot Latijns-Amerikaanse en Caribische rootsmuziek. Er is zelfs ruimte voor een zijsprong naar de jaren '60. Leaving The Circus brengt stuk voor stuk nummers met een eigen karakter, wat resulteert in een zeer verfrissende plaat. De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de perfect op elkaar ingespeelde ritmesectie die voor het juiste buikgevoel zorgt, met daar bovenop de kenmerkende driestemmige zang en de songteksten doorspekt met humor en engagement.

Wie het genoegen had de drie dames en hun swingende band live te zien, weet dat geen enkel concert onopgemerkt voorbij gaat en begrijpt waarom The Jacquelines op korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip in de theaters én de festivals. Ook met Leaving The Circus blijven The Jacquelines live garant staan voor een show om u tegen te zeggen, waarin muzikale kwaliteit en entertainment het perfecte geheel vormen.

Grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Op debuut Gee Oh Gee bewees ze er met haar eigen composities wonderwel in te slagen om een plaat te schrijven die klonk als was ze gemaakt in de jaren '40. Haar moeilijk te blussen temperament zorgde voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s: eigenzinnige composities en soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten. Ook op Leaving The Circus liet Berardocco haar gezellige quirkiness los en bovendien tilt ze de muziek op deze tweede plaat naar een nieuwe level.

Iris wordt vooraan op het podium vergezeld door zangtalenten Eva Tulkens en Sara Raes. Eva is de meest recente aanwinst van de band en vervangt voormalige Jacqueline Eva Buchman. Samen staan de dames in voor karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep. De ritmesectie, ongetwijfeld de ruggengraat van de band, bestaat uit Stijn Wauters (piano), Frederik Madou (contrabas) en Jelle Van Giel (drums).

 

www.thejacquelines.be

 

MET

Iris Berardocco - zang
Eva Tulkens - zang
Sara Raes - zang
Stijn Wauters - piano
Frederik Madou - contrabas
Jelle Van Giel - drums

SOCIAL MEDIA