Gainsbourg leeft!

Hommageshow Gainsbourg

Biograaf Rudolf Hecke weet na twee boeken (‘Gainsbourg’ en ‘Parcours Gainsbourg’) en meer dan honderd voorstellingen eindelijk het huis van Gainsbourg binnen te dringen. Wat zich daar openbaart, zesentwintig jaar na zijn officiële overlijden, tart elke verbeelding. In één woord: Gainsbourg leeft!

Ontdek het leven tot op het bot en de dood die er geen is tijdens de ultieme, alles onthullende Gainsbourg hommagevoorstelling. Hoor zijn stem vanachter de muren waar ze al zesentwintig jaar op onthulling wacht. Slechts een handvol mensen kennen het geheim dat de gevel van rue de Verneuil 5bis te Parijs herbergt. Rudolf Hecke is één van hen. Er bestaan woorden voor, hij deelt ze op een bijzondere manier.

Ontmoet Gainsbourg zoals hij zichzelf het liefst zag, vers en puur geïnterpreteerd door artiesten die van hem houden, die in hem de inspiratie vinden om het leven dat zich vaak opricht als een blinde kolos, een paar ogen te schoppen. Bij voorkeur vrouwen, wezens die hij om ter liefst graag zag en haatte, Pygmalion Serge in de handen van:

Jo Lemaire. Gainsbourgs favoriete Belgische zangeres. Haar versie van ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’  beschouwde Serge als dé ultieme! Jo staat voor klasse en authenticiteit.

Ellen Schoenaerts. Heeft lak aan de regeltjes van de popmuziek, ze is kleinkunstenares met kloten! Ze gooit zich met volle bezieling en een eigen zin op Serge’s art-mineur.

Eline De Munck. Zij draagt Gainsbourgs songs als waren het jurken van Paco Rabanne. Brigitte Bardot en Jane Birkin waaien je toe als parfum van Guerlin.

Apart en samen brengen zij ongehoorde interpretaties van Gainsbourgs meesterwerken die de blauwe wolken aan het daveren zetten.
Het zal Champagne regenen!

 

MET

Rudolf Hecke: verteller
Jo Lemaire: zang
Ellen Schoenaerts: zang
Eline De Munck: zang
Patrick Deltenre: gitaar, mondharmonica
Pieter Van Malderen, piano, accordeon