EINDELIJK

EINDELIJK. Garifuna staat te popelen voor nieuwe heropstart.

10 juni 2021 - Het gevoel en de ontlading van de cultuursector is eenduidig: Eindelijk. Eindelijk mag er terug aan cultuur gedaan worden. Onze artiesten mogen voor het eerst sinds lang weer het podium betreden. De goesting is groot. En om die vreugde nog meer kracht bij te zetten, communiceerde de cultuursector, onder leiding van Crisiscel Cultuur en cult! in samenwerking met de Federatie van Boekingskantoren en hun partners, eenduidig.

Meer dan één woord was er voor die campagne niet nodig: EINDELIJK. En de cultuursector laat zich horen, overal op sociale media en bij de cultuurhuizen. De Crisiscel Cultuur en cult! moedigen met het initiatief de bevolking aan om zich weer volop onder te dompelen in het rijke culturele aanbod dat Vlaanderen en Brussel deze zomer te bieden hebben.

Ze roepen iedereen ook op om EINDELIJK massaal te delen op sociale media om hun steun uit te drukken aan de cultuursector en het signaal te geven de komende maanden massaal cultuur te zullen consumeren.

Na al die tijd gesloten te zijn, staan we te popelen om opnieuw te beginnen. We zijn er volledig klaar voor om er met volle goesting opnieuw in te vliegen en de mensen Eindelijk cultuur te kunnen voorschotelen! ‘Eindelijk’ houdt een zomer lang de vinger aan de pols zodat we samen met volle teugen kunnen genieten van alles wat de cultuursector te bieden heeft.

Ontdek het cultuuraanbod van Garifuna op www.garifuna.be!

#eindelijkcultuur


Tom Helsen @ De zevende dag

Tom Helsen stelde op 30/5 zijn allereerste Nederlandstalige plaat ZIN OM JE TOM HELSEN voor in De zevende dag.
Hij vertolkte live deze liedjes:

Telescoop (met Kim Konings): https://youtu.be/-CLFqxzNRrk
Draken: https://youtu.be/dCu-7uh4d8E

 

 


2 Duetten Johan Verminnen & Peter Koelewijn

Op 22 mei 2021 wordt Johan Verminnen 70 jaar. Bovendien staat Johan 50 jaar op het podium en is hij uitgegroeid tot een onmiskenbaar icoon van het Nederlandstalige chanson.

Johan Verminnen dankt pers en publiek met persoonlijke brief en bijzonder duet:

"Een mens moet 70 geworden zijn om te beseffen hoeveel hij aan jullie generatie programmamakers – en generaties die voorafgingen – te danken heeft. Het lijkt wel gisteren, het moment dat ik voor het eerst één van mijn nummers op de radio hoorde. En hoe apetrots ik toen was. Als ik terugkijk op mijn meer dan vijftigjarige carrière moet ik bevestigen dat de steun van de media doorheen die periode enorm belangrijk is geweest voor mezelf en voor mijn muzikale carrière. De media liet me namelijk toe mijn stem te laten horen en zo een publiek te vinden en mezelf te ontwikkelen tot de zanger die ik vandaag ben.

Mijn 70ste verjaardag zou dan ook een heus muzikaal feest moeten zijn. Tal van optredens met grote orkesten in grote zalen, dat stond er op de planning. Helaas besliste corona er anders over en zal het een ingetogen feest in intieme kring worden. Toch hebben we wat creativiteit aan de dag gelegd om de gemiste publieke vieringen te compenseren en de media en het publiek te laten meegenieten van mijn 70ste verjaardag.Dit resulteerde in een biografie van de hand van Karel Michiels en een verzamelbox met 4 CD’s en – jawel – 70 liedjes.

Maar om mijn grote dankbaarheid naar jullie toe extra in de verf te zetten nam ik ook een paar duetten op met een icoon, een muzikale vriend en tevens één van mijn idolen Peter Koelewijn.

Johan Verminnen 70, Peter Koelewijn 80.
België en Nederland muzikaal verenigd in 2 verrassende duetten.
Samen met Peter zing ik “Laat me nu toch niet alleen” en “Je wordt ouder papa”. En dat laatste nummer hebben we voor de gelegenheid in een gepast jasje gestopt.

Videoclip Verminnen & Koelewijn: Je wordt ouder papa
Audio Verminnen & Koelewijn: Je wordt ouder papa  
Audio Verminnen & Koelewijn: Laat me nu toch niet alleen

En ja, ik word inderdaad (een beetje) ouder maar uitgezongen ben ik nog lang niet. Zingen neigt af en toe al eens naar een olympische discipline en vergt soms het uiterste van mijn krachten maar de liefde voor muziek overwint alles.

Ik snak intussen hevig naar het publiek en wens oprecht dat ik mijn leven nog lang en waardig mag uitzingen.

Jullie schonken mij een publiek en muzikale kansen.

Dankjewel!

Deze twee duetten zijn mijn geschenk.
Alstublieft,
voor jullie."

Johan Verminnen

 


Italiaanse cover van Guido Belcanto's 'Mijn verjaardag'

Luister hier naar Beppe Giampa’s Italliaanse cover van ‘Mijn Verjaardag’ https://youtu.be/C7z0eVB8Ejg

 


24 UUR LIVE

Op 12 maart 2020 sloten concertzalen de deuren. Exact een jaar later geven meer dan 100 Belgische artiesten een non-stop concert van 24 uur in het Sportpaleis om te tonen dat ze klaar zijn om weldra podia te bestormen. Het publiek kan live & gratis deze 24 uur durende muzikale stunt volgen via livestream op HLN.BE en in de HLN App. Info:

*24 UUR LIVE* vanuit het Sportpaleis op vrijdag 12 maart 2021 vangt aan om 18u. Het uurschema met alle artiesten vind je terug op https://24uurlive.be/timing, hier alvast de tijdsloten waarin *Garifuna-artiesten* in de spotlights zullen staan:

Vrijdag 12 maart
Uurblok 18u-19u: Wigbert 
Uurblok 21u-22u: Carry Goossens
Uurblok 22u-23u: Cleymans & Van Geel

Zaterdag 13 maart
Uurblok 1u-2u: Barbara Dex
Uurblok 7u-8u: Stefan Dixon
Uurblok 8u-9u: Tom Helsen, Stefan Dixon (samen met Klaas Delrue)
Uurblok 10u-11u: Erik & Sanne
Uurblok 13u-14u: Jan De Smet
Uurblok 17u-18u: Johan Verminnen

24 uur livemuziek over de muziekgenres heen, volg het mee vanop de 1ste rij!
Alle info: www.24uurlive.be

 

 


Kris de Bruyne overleden

Met grote droefheid vernemen we het overlijden van Kris de Bruyne. Hij is gisteren op 70-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen gestorven na een langdurige ziekte. Dank je Kris voor de jarenlange warme samenwerking en het mooie repertoire dat je achterlaat. Een eerbiedige buiging.


Riet live @ De Zevende Dag

Riet was gisteren samen met Stefan Wellens en Raf Walsschaerts te gast bij De Zevende Dag. Ze stelde haar nieuwe album *Aardbeien in januari* voor.
Live speelden ze de nummers ¨*Aardbeien in januari* en *Zou het kunnen?*.

Aardbeien in januari: https://youtu.be/d947yCh6VtE
Zou het kunnen: https://youtu.be/kzRpRFC7pAM


Nieuwe single Tom Helsen *WATER*

Na 25j Engelstalige radiohits, begint singer-songwriter Tom Helsen een nieuw avontuur in het Nederlands. *Zin om je Tom Helsen* is de titel van een fonkelnieuw oeuvre Nederlandstalige liedjes.

Luister hier naar zijn nieuwste single WATER: https://youtu.be/WfhWhp8mdkA


VRT Het Journaal - Stijn Kolacny *KLassiek Revisited*

Het Journaal was aanwezig tijdens de laatste repetitie van *Klassiek Revisited* in Theater Hemelhoeve, Cultuurcentrum Brasschaat. Bekijk hier het journaalverslag: VRT Het Journaal - KLassiek Revisited

Stijn Kolacny aan de buffetpiano vergezeld door enkele strijkers op zoek naar de relevantie van klassieke muziek anno 2021. De ingetogen muziek wordt subtiel ondersteund door live electronica, sfeervolle videoprojecties en een intieme lichtshow.

Omwille van corona kunnen de fysieke optredens helaas voorlopig niet plaatsvinden. Op vrijdag 22/1 (20u-21u) kunt u wel het concert online bekijken via de livestream CC Brasschaat On Air (tickets via de website van Cultuurcentrum Brasschaat).


Op naar nieuwe tijden. Op naar betere tijden.

Dag allen,

We laten graag het bizarre 2020 achter ons, we bijten door en kijken het nieuwe jaar met goede moed tegemoet. Het uitrollen van de vaccinaties biedt perspectief, we durven hopen dat we in de nabije toekomst opnieuw voorstellingen en optredens kunnen plannen en elkaar in levende lijve mogen ontmoeten. We geloven erin. Het wordt beter in 2021.

Op naar nieuwe tijden. Op naar betere tijden.
Beste wensen!

Wim Schuer